Mancini opet ponizio Hajrovića


Fudbaleri Galatasaraya nisu uspjeli da zadrže korak za liderom Superlige, nakon što su danas samo remizirali kod davljenika Rizespora. Završilo je 1:1, a ekipa Roberta Mancinija pobjedu je ispustila u samom finišu susreta.

Bh. reprezentativac Izet Hajrović na početku meča ostao je na klupi, a šansu je dobio u samom finišu. To je ujedno novi šamar za našeg heroja iz Ziline, jer ga je ove sedmice Mancini u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja (1:1) izveo iz igre nakon samo pola sata.


Gosti su večeras poveli u 61. minuti, kada je Chedjou načeo mrežu domaćih. Ipak, bod Rizesporu spasio je navijačima Sarajeva dobro poznati Kweuke, koji je igrao protiv Bordo tima za Spartu u kvalifikacijama Evropske lige i stvarao dosta problema timu s Koševa.

Kweuke je izjednačio rezultat u 86. minuti susreta, a Mancini je pokušao doći do trijumfa uvođenjem našeg Hajrovića u 90. minuti. Ipak, promjene rezultata nije bilo, ostlao je 1:1, iako je Galata imala sjajnu podršku i s tribina.


Galatasaray je ovim remijem ostao drugoplasirani tim na tabeli, ali sada sa šest bodova iza lidera i gradskog rivala, ekipe Fenerbahcea.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...