Ivica Osim otkrio šta misli o Sušićevoj izjavi vezano za Džeku i Spahića

Poraz od Egipta, uvrede najboljem igraču sa tribina, otvoreni medijski sukob selektora sa najboljim igračima, uzdrmali su fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju očekuje prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u njenoj istoriji.


U takvoj situaciji, glas razuma je obično čovjek koji ima iskustvo, koji je sve to prošao u karijeri i koji ima dobre namjere.

Nakon poraza od Egipta, koji je uzdrmao ekipu, otvorena su mnoga pitanja: da li se i ko miješa selektoru u posao, ko su povlašteni, a ko zapostavljeni igrači, postoje li klanovi u ekipi i kakav je njihov uticaj.

'Reprezentaciji ne treba rat'



Ivica Osim je kao trener prošao kroz ove stvari. Nerado komentira potrese u reprezentaciji, a njegovo mišljenje ne razlikuje se puno od mišljenja većeg dijela bh. javnosti.

„Nije protiv Egipta bila ni prva, ni posljednja utakmica koja se izgubila, ali može biti dobra škola. Ipak, prisutan je jedan strah da smo sve sami napravili i da možemo sami sebe srušiti“, kaže Osim.

Stao je na stranu selektora Safeta Sušića, rekavši: „Ako Safet nije tolerantan, onda niko nije“.

Pohvalio je mirnoću selektora Sušića u napetostima sa igračima, te dodao kako „ne treba praviti rat jer se reprezentacija uči za velike nastupe i treba joj to iskustvo biti što češće“.

Ipak je i priznao: „Moram se napeti kao žaba da nešto kažem, a da nekoga ne uvrijedim To je teško“.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...