Ibrahimović, Seferović, Halilović, Tanković.. nastavite niz

Zlatan Nalić je UEFA pro trener i konsultant 22 kluba iz Lige prvaka i Evropske lige. Također, od 2004. godine bio je konsultant u devet reprezentacija. Učestvovao je i u projektu NSBiH pod nazivom "Otvorena vrata".

Zajedno sa Ismetom Tursićem odradio je skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine.

U razgovoru za Klix.ba Nalić je govorio o Savezu, talentiranim igračima bh. porijekla koji igraju u Švedskoj i mogućnostima da jednog dana zaigraju za Zmajeve.


"U svim državnim selekcijama Švedske ima, ako se ne varam, 35 nogometaša porijekom iz BiH. No, ne mogu svi igrati za Zmajeve. Svi imaju neki svoj specifičan razvoj. Koliki broj te djece će u budućnosti izabrati reprezentaciju Bosne i Hercegovine ili neke druge države zavisi od dosta stvari i od struke u NSBiH. Nije dovoljno samo tu djecu vidjeti i znati za njih. Bitno je izabrati ispravan način u komunikaciji sa njima i roditeljima. To vodi do zvaničnog poziva i obostranog zadovoljstva. Taj potez treba biti izuzetno oprezan ili cijeli projekt može propasti. Jedino što ne mogu prihvatiti jeste da pojedini tvrde da kod mladih igrača iz dijaspore nema patriotizma. To nije tačno", tvrdi Nalić.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...