Gudelj konačno progovorio o Zmajevima i s ovom izjavom naljutio sve bh. navijače


Fudbaler holandske ekipe AZ Alkmaara Nemanja Gudelj bio je jedan od potencijalnih kandidata za dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine čak su i pozvali ovog fudbalera na "druženje" tokom prijateljske utakmice sa Egiptom u Innsbrucku.

Međutim, Gudelj se nije pojavio, a kasnije je debitovao za reprezentaciju Srbije na utakmici sa Republikom Irskom.

Sada Gudelja žele i Holanđani, a ovaj fudbaler tvrdi kako nikada nije ni razmišljao da igra za Bosnu i Hercegovinu.


"Gudelj ima potencijal. Ako pogledate ko je sve dobijao poziv u reprezentaciju Holandije, jasno je da bi i Nemanja imao šta da pokaže. Nevjerovatno je napredovao", rekao je selektor Holandije Dick Advokaat.

Sam Gudelj kaže da neće razmišljati o pozivu Holandije sve dok ne dobije zvaničan poziv. Na pomen poziva iz Bosne, Gudelj kaže:

"Drago mi je što sam odlučio da igram za Srbiju, jer je to zemlja koju osjećam kao svoju. Što se tiče Bosne – više sam vezan i za Holandiju. Jeste da je Mundijal primamljiv, ali nije to isti osjećaj", rekao je Gudelj.

Podsjećamo, Gudelj je prije nego što je dobio poziv u reprezentaciju Srbije kao papagaj ponavljao "kako mu godi pomisao da zaigra za BiH za SP", "da će navijati za Zmajeve u Brazilu", "da bi razmislio o pozivu selektora Safeta Sušića"...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...