I navijači, i igrači, i trener ostali zapanjeni: Znate li šta je sad uradio Muhamed Bešić?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić oduševljeva svojom igrom ove sezone u dresu Evertona.



Iako je za Karamele sa Goodisona odigrao samo nekoliko utakmica, jer je veći dio sezone propustio zbog povrede, Bešiću je i to bilo dovoljno da se nametne u najboljeg igrača Evertona u posljednje vrijeme.

U posljednjem susretu Evertona, koji je minulog vikenda remizirao 3:3 sa ekipom Chelsea na Stamford Bridgeu, Bešić je briljirao.





Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na ovoj utakmici pretrčao, pazite sad, 13,1 kilometar, ubjedljivo najviše od svih igrača u Premier ligi.

Drugi na listi sa najviše prertčanih kilometara u prošlom kolu Premiershipa trčao je 458 metara manje od Bešića, što samo pokazuje zapanjujući izvor snage i energije koju naš fudbaler posjeduje.

I navijači, ali i menadžer Evertona Roberto Martinez jednostavno su ZAPANJENI načinom na koji se nakon povrede vratio Muhamed Bešić.

Drugim igračima je obično potrebno barem nekoliko utakmica kako bi se vratili u formu nakon višemjesečne povrede, ali ne i Muhamedu Bešiću, koji je "zagrizao" na terenu čim je spustio nogu na njega.

Ako je neko i sumnjao u kvalitete Bešića, nakon posljednjih nekoliko utakmica Evertona više ne treba. Bosna i Hercegovina je u Muhamedu dobila veliku zvijezdu, rame uz rame sa Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem, Asmirom Begovićem, Vedadom Ibiševićem i Senadom Lulićem.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...